Vormingen

Al je leerlingen zijn anders. Die diversiteit is evident en boeiend, maar zorgt ook voor heel wat uitdagingen in de klas en op school.

Çavaria kan je hierbij ondersteunen. Wij benaderen diversiteit vooral vanuit de invalshoeken gender (man/vrouw-rollenpatronen, cisgender/transgender) en seksuele identiteit (hetero - holebi), maar leggen voortdurend linken naar het brede diversiteitsverhaal, met thema’s zoals huidskleur, beperking en vele andere. Zowel eenmalige vormingen (teamvergadering, studiedag, …) als trajectbegeleiding zijn mogelijk. Onze begeleiding is steeds praktijkgericht en volledig op maat van de school.

Eenmalige vormingen

Eenmalige vormingen kunnen een algemene introductie in de thema’s gender en/of (seksuele) diversiteit zijn. Recente wetenschappelijke inzichten en een pak ervaring in andere scholen worden meteen vertaald in bruikbare ideeën voor alle schoolbetrokkenen. We vertrekken voor deze vormingen steeds van herkenbare, dagelijkse situaties. Daarnaast kan een eenmalige vorming ook een heel specifiek onderwerp hebben, bv. het omgaan met transgender jongeren.

Trajectbegeleiding

Meer dan de helft van de scholen die bij ons aankloppen, wensen na een eerste vorming nog verdere begeleiding. Dit biedt een grotere garantie op duurzaam effect. De invulling van deze trajectbegeleiding wordt in samenspraak bepaald. Op basis van wat wij over jullie school weten, doen we enkele voorstellen over hoe we mogelijk verder kunnen samenwerken. Het is aan het schoolteam om te bepalen welke voorstellen het interessant vindt of om zelf een andere begeleidingsvraag te formuleren.

Specifiek voor het secundair onderwijs kunnen mogelijke onderwerpen onder andere zijn:
-interactie (op een positieve manier in interactie over diversiteit met je leerlingen)
-vakspecifieke ideeën (hoe dit onderwerp impliciet of expliciet brengen in jouw les)
-projectmatig werken (projecten over diversiteit of een ander onderwerp écht inclusief maken)
-…

Boeking en info

Dankzij ondersteuning van de overheid kunnen wij de prijzen voor onze ondersteuning laag houden. Contacteer ons voor boekingen en meer info:

[email protected]
09/223 69 29