Waarom scholenwerking?

Welkom!

Tof dat je interesse toont om kennis te maken met onze scholenwerking.

Waarom precies scholenwerking organiseren?

Voor een opgroeiende jongere is de schoolomgeving één van de belangrijkste plaatsen waar die zichzelf leert kennen en uiten. Het is dus belangrijk dat die schoolomgeving een veilige omgeving is. Het is aan die veilige schoolomgeving waar wij mee aan werken.

Via de scholenwerking streven we naar een maatschappij waarin iedereen diens eigen genderidentiteit, genderexpressie en seksuele oriëntatie in alle vrijheid kan beleven. Die volledige vrijheid is er vandaag nog niet. Sommige jongeren ervaren pestgedrag of worden er wordt raar gekeken als je net iets ‘anders’ bent. Ook blijven gevallen van homo- en transfobie en discriminatie een belangrijk iets om te bestrijden.

Om dit te kunnen blijven organiseren hebben we natuurlijk zoveel mogelijk vrijwilligers nodig. Neem gerust een kijkje op deze website en neem de methodieken door. Wij hopen zoveel mogelijk mensen warm te maken om onze missie -een veilige schoolomgeving voor holebi- en transjongeren- verder te zetten.

Doe mee

Zie je het zitten om ons hiermee te helpen? Op de volgende pagina's (zie menu hier links) geven we je meer info hoe je zo'n workshops in elkaar zit en waar je op kunt letten als je die zelf geeft.

Je kunt ook alles samengevat vinden in onze 'ik word scholenwerker' bundel (PDF).

Wil je je als vrijwilliger meteen engageren, reageer op onze vacature voor scholenwerker.


Heb je een vraag over de scholenwerking?  Is iets niet duidelijk? Neem zeker contact met ons op via [email protected]!